Menu

Lunch
Pita – €6,50
pita – gesmolten boerenkaas – huisgemaakte ketchup
Charley’s pita – €8,50
pita – gesmolten kaas -gemarineerde oesterzwammen – salade – ravigotte mayo
Hollandse Caponata (V optie) – €11,00
desembrood – caponata – kruidenboter – groente chips – gesmolten kaas – sla
Broodje Halloumi – €12,00
zoete aardappelbol – erwtenspread – halloumi – gepocheerd ei – asperges – amandelschaafsel
Fris Lente broodje (V optie) – €10,50
desembrood – hüttenkäse – bieslook – seizoensgroente – sla – gepekelde courgette – radijsjes – aardbeien balsamico
Rabarber Pannenkoeken – €11,50
kardemon pannenkoeken – rabarber/rozenwater jam – vanilleroom – meringue
Uitsmijter – €10,50
twee eitjes – boerenkaas – desembrood – salade – ravigotte mayo
optioneel: extra ei – €1,00
Broodje Kroket (V) – €10,00
twee oesterzwam kroketten – desembrood – mosterd – ravigotte mayo – salade
12-Uurtje – €13,50
uitsmijter – oesterzwam kroket – soep – desembrood – ravigotte mayo
Lente salade (V) – €12,00
sla uit onze tuin – asperges – radijsjes – croutons – venkel – quinoa – wortel
optioneel: halloumi – €1,00
optioneel: gepocheerd ei – €1,70
optioneel: desembrood met ravigotte mayo – €1,20
Soep uit de tuin (V) – €8,50
seizoensgroente – desembrood – ravigotte mayo
optioneel: desembrood met gesmolten kaas – €1,00
Ontbijtje – €9,50
desembrood – boter – jam – kaas – roerei
Koffie zwart
Espresso of lungo – €2,90
Koffie met koemelk of haver
Cappuccino – €3,20
Koffie verkeerd of latte macchiato – €3,30
Flatwhite – €4,10
IJskoffie – €3,80
Extra shot espresso €1,00
Onze koffie is gebrand door Nordkapp Coffee uit Utrecht en is ook decafé verkrijgbaar
Thee en meer
Kop (on)kruidenthee van Wilder Land – € 2,90
Pot (on)kruidenthee (met 1x bijvullen) – € 7,50
Kop verse gember/muntthee – € 3,20
Dem Good Chai latte – € 3,50
Warme chocolademelk – € 3,00
Slagroom – €0,50
Fris
Groot glas huisgemaakte limonade – € 3,00
Groot glas limonade van Roze Bunker: peer bosmunt, wilde ijsthee, citrus basilicum of madame gember – € 3,00
Whole Earth Organic Cola – €3,00
ChariTea groene thee gember – €4,30
Lemonaid+: passievrucht of bloedsinaasappel – €4,30
Kombucha van de Clique – €4,50
Schulp (sp)appelsap – €3,00
Schulp appel rabarber sap – €3,50
Schulp sinaasappelsap – €3,50
<0.5% Playground IPA vandeStreek – € 4,50
0.0% – <0.5% wisselbieren vandeStreek – €4,50
Lekker voor de kids
Glaasje limo/appelsap/chocolademelk €1,50
Kinderlunch – €5,50
kleine pita, boterham met erwtenspread of pannenkoekjes
Zoet
Seizoenstaart – €3,40
Neem een kijkje in onze vitrine!
Appeltaart (V) – € 3,40
Haverkoek (V) – € 2,70
Kaneelbroodje (V) – € 3,00
Hapjes
Vega saucijzenbroodje – €4,00
Oesterzwam bitterballen van de Clique (8 st.) (V) – €7,50
Brood met dips (V) – €6,50
Lokaal
Voedseltuin Overvecht gelooft in een wijk waar het fijn is elkaar te ontmoeten, te werken en te delen in wat de natuur ons geeft. Met het plezier in het samen oogsten verbouwen zij (h)eerlijk voedsel dat betaalbaar en bereikbaar is voor iedereen. Noordertuin heeft het geluk een eigen Voedseltuin, aangelegd door Overvechters, in de achtertuin te hebben liggen. We halen hier groenten en kruiden uit voor ons menu!
Achterin Overvecht zit de Griekse pita bakkerij Irini verscholen. Eigenaar Makis Metaxas bakt en levert ons vol trots zijn overheerlijke pita’s. Pita’s gemaakt van Nederlandse producten, heerlijk warm uit de oven.

Onze koffie is van het Utrechtse Nordkapp Coffee. Een ambachtelijke branderij gevestigd in de creatieve hotspot Vechtclub XL.

We maken een Wilder Land met (on)kruidenthee. Hoe meer kruiden wij zaaien bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkomen in Nederland. Ondertussen geniet jij van de lekkerste thee.

Roze Bunker siropen worden gemaakt van vers fruit en kruiden, geoogst bij de boer of gered uit de container. De productie is zo veel mogelijk lokaal, biologisch, goed voor de biodiversiteit, circulair, tegen overconsumptie, vanuit ‘afvalstromen.
Frisdrank als oplossing, dus!

Er komen niet alleen mooie producten binnen, ook ontstaan er reststromen die weer naar buiten gaan. Zo werken wij graag samen met onze achterburen de Clique. Zij halen onze biostromen gescheiden op om deze grondstoffen te verwerken voor nieuwe producten. Op onze koffiedrap kunnen oesterzwammen worden gekweekt, die weer worden gebruikt voor oesterzwam bitterballen. Zo maken we de circulaire voedselketen compleet.

Karen en Imke brouwen Utrechtse, biologische kombucha. Jaren terug wilden ze graag iets opzetten. Iets duurzaams, iets kleins, iets nieuws, iets wat ze zelf konden maken en uitvoeren. Zo werd deze natuurlijke frisdrank geboren, gemaakt van gefermenteerde thee. Een drankje dat wordt geproduceerd met respect voor mens en natuur: Zwamsap.

Melkveehouder Ramon van Roome opende een kaaslokaal met de familie Aswad uit Aleppo. Zij maken hier heerlijke Syrische grillkaas die wij met liefde in onze gerechten gebruiken. De kaas heet Al Shahbaa en is het proeven meer dan waard.

Je bent welkom
Eten & drinken
Bij Noordertuin kan je de hele dag terecht voor de lekkerste lokale koffie, thee, limo’s, alcoholvrije biertjes, taartjes en een goed gevulde kaart met heerlijke lunchgerechten.
Werken & studeren
We hebben niet alleen de lekkerste en meest lokale producten, maar ook een aantal fijne grote werktafels met stroompunten waar naar hartenlust aan vergaderd, gebrainstormd of gestudeerd kan worden.
Kinderen
Kinderen zijn altijd welkom in Noordertuin! We hebben een fijne speelhoek met kleine picknicktafels, kinderboeken, knutselspullen en veel speelgoed. Buiten hebben we een zand- en waterspeelplek met waterpomp, zandbak, wilgenhut en klim-en klauterboomstam. In de speelplek staat een aantal banken voor ouders.
Groepen
Voor groepen vanaf 8 personen hebben wij speciale menu’s. Wil je hier meer informatie over? Dan kan je mailen naar info@noordertuin.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Vergaderen, verhuur & events
Noordertuin verhuurt ruimte binnen en buiten voor vergaderingen & events. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden en faciliteiten.
Picknickpakket
Wil je lunchen in het Noorderpark? Ons keukenteam maakt graag een picknickpakket voor je klaar! Onze (h)eerlijke groene lunch bestaat uit: soep van groenten uit Voedseltuin Overvecht, rijk belegde desem boterhammen van de Bakkert, een seizoenssalade, biologische melk en sap van Schulp.
Workshops
Op zoek naar een toffe activiteit? Onze chef Catrin en Mark van de Voedseltuin geven workshops fermenteren en inleggen! Noraly van de Pluktuin geeft workshops bloemschikken. Een rondleiding bij De Clique (link), voedselbos leverancier Stekker (link) of de handen uit de mouwen steken in een echte groentetuin? Ook dat kan!
Voedt Utrecht van eigen bodem
Openingstijden
Ma – Vr 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 16:30
Zondag – 10:00 – 16:30
Adres
Steck Utrecht
Gageldijk 3
3566 ME Utrecht
Over Noordertuin
Noordertuin voedt Utrecht van eigen bodem. Hoe dan? We werken samen met lokale leveranciers en ondernemingen. Wat ons betreft hoeven kwaliteitsproducten niet van ver te komen, Utrecht (Overvecht) heeft zoveel lekkers te bieden.
Op deze manier hopen we bij te dragen aan een betere wereld Wij creëren, samen met omliggende leveranciers en ondernemingen, een gezonde balans tussen mens en milieu. Denk hierbij aan afvalstromingen van voedsel, die vormen zo de basis voor nieuwe producten. Koffiedrab kan bijvoorbeeld gebruikt worden om oesterzwammen te kweken.
Wat is dan lokaal?
Wij halen alles van zo dichtbij mogelijk. Dat betekent dat we eerst zoeken in Utrecht. Is het daar niet te vinden? Dan kijken we verder in de omliggende provincies en zo kijken we steeds een stapje verder. Ook werken wij zo min mogelijk met producten die niet in ons land groeien.
Reserveren bij Noordertuin
Leuk dat je wilt reserveren bij Noordertuin. Wij zijn zeven dagen in de week geopend voor (h)eerlijke lunch en huisgemaakte taarten. Reserveren kan door te mailen naar info@noordertuin.nl of door te bellen naar 06-25551284.
